Ammattipolut

Kuva: Antti Varonen

Taitaja2019 Joensuu -tapahtumassa sinulla on mahdollisuus nähdä nuoria osaajia, tulevaisuudentekijöitä ja huippuammattilaisia 43 eri  kilpailulajissa. Näin saat näköalapaikan ammatteihin, koulutukseen ja työelämään. Paikan päällä tapaat myös yritysten edustajia.

Saapuminen tapahtumaan

Linja-autot jättävät koululaisryhmät Länsikadulle (kartta), mistä ryhmät opastetaan kävelemään yleisurheilukentän vierestä lyhyeen saapumisinfoon yleisurheilukatsomoon, joka sijaitsee Joensuu Areenan edessä.

Ammattipolku lähtee liikkeelle “Touhuteltasta”, jossa on “Kato ja kokkeile -pisteitä“. Näillä pisteillä voit tutustua eri ammatteihin lähemmin ja pääset myös kokeilemaan käytännössä eri ammatteihin liittyviä työtehtäviä. Riverian koulutusalojen lisäksi Touhuteltasta löytyvät Abloy Oy, Martat ja Kontiolahti Biathlon.

Ammattipolku pelin avulla

Ammattipolut toteutetaan matkapuhelimeen ladattavan Taitaja2019 -pelin avulla. Ennakkotehtävänä sinulla on ladata maksuton sovellus omaan matkapuhelimeesi sovelluskaupasta (GooglePlay tai AppStore), tutustua peliin sekä suunnitella ennakkoon oma ammattipolkusi, johon valitaan 10 Taitaja2019 -tapahtuman lajia. Peli toimii samalla tapahtuman karttana ja pelissä sympaattinen robotti TaitoBotti ohjaa sinua etenemään lajialueella. Kun tulet lajin kohdalle, saat lajialueelta värikoodin, jonka näppäilet sovellukseen. Tämän jälkeen tutustuminen kyseiseen ammattiin alkaa pelin avulla. Kun olet käynyt läpi kaikki 10 lajia, voit noutaa itsellesi pienen palkinnon jäähallissa sijaitsevasta Yrittäjyydenkylästä Työturvallisuuskeskuksen/Aluehallintoviraston esittelypisteeltä.

Koululaisryhmien ruokailu

Koululaisryhmille on ruokailumahdollisuus Riverian Otsolan ja Peltolan toimipisteillä. Ruokailu pitää tilata ennakkoon. Laskutus tapahtuu jälkikäteen sen perusteella, mitä koulu on ilmoittanut ryhmän vahvuudeksi.

Poistuminen tapahtumasta

Linja-autot noutavat koululaiset samasta paikasta kuin jättivätkin eli Areenan edestä Länsikadulta sovitun aikataulun mukaisesti. Mikäli oppilaitos on tilannut ruokailun, tapahtuu ruokailuun meno linja-autolla.

Koululaisryhmien kannattaa varata aikaa vierailuun vähintään 2-3 tuntia.

Lämpimästi tervetuloa Taitaja2019 -tapahtumaan!
Muista olla utelias – kysy rohkeasti, mikäli kysyttävää!

 

Taitaja2019 -pelin on laatinut joensuulainen yritys KollektiWe Oy.

 

 

 

 

 

 

Lisätietoja

Oppilaitoskoordinaattori

Tarja Sivonen
tarja.sivonen@riveria.fi
050 502 0316