Tapahtumainfo

Kuva: Riveria

Taitaja2019 tapahtumakokonaisuus (pdf)

Tervetuloa Suomen suurimpaan ammatillisen koulutuksen tapahtumaan Joensuuhun 21.-23.5.2019!

Taitaja2019 -tapahtuma on monitoimihalli Joensuu Areenalla ja sen vieressä olevassa jäähallissa, harjoitushallissa sekä niiden piha-alueilla. Tunnelma, osaamisen ilo ja tekemisen meininki välittyvät laajasti myös muualla! Teemana on ”Osaamisen iloa”. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Alle 21-vuotiaat ammattiin opiskelevat tulevaisuuden tekijät kilpailevat oman alansa Suomen mestaruudesta 43 lajissa yli neljänsadan kilpailijan voimin. Loppukilpailuun edetään valtakunnallisten semifinaalien kautta. Tutustu kilpailulajeihin tästä.

Osassa kilpailulajeista nähdään myös kansainvälisiä kilpailijoita sekä lukio- ja ammattikorkeakouluopiskelijoita. Tapahtumassa järjestetään myös TaitajaPLUS -ammattitaitokilpailu erityistä tukea tarvitseville opiskelijoille. Yläkoululaiset osallistuvat kädentaitokilpailuun Taitaja9-finaalissa!

Yleisö pääsee seuraamaan ammattiin opiskelevien nuorten SM-kilpailua ja voi samalla tutustua laajasti eri ura- ja koulutusvaihtoehtoihin. Tapahtumassa yritykset kohtaavat nuorten kykyjen joukossa omia tulevaisuuden tekijöitänsä ja nuoret saavat tukea ammatinvalintaan.

Joka vuonna tapahtuman läpileikkaavina teemoina ovat yrittäjyys, kestävä kehitys, työkyky ja työhyvinvointi ammatillisessa koulutuksessa.

Tapahtumassa nähdään myös lajikohtaisia tapahtumia, esittelyjä, seminaareja sekä paljon muuta!

Taitaja2019 -tapahtuman kokonaisjärjestelyistä vastaa Riveria yhdessä yhteistyökumppaneidensa kanssa. Taitaja-tapahtuman taustaorganisaationa toimii Skills Finland ry.

Tervetuloa mukaan!