L3 Lentokonehuolto

Kuva: Seppo Huittinen

Yleiskuvaus

Lentokoneasentaja toimii lentokoneiden ja helikoptereiden korjaus- ja huoltotehtävissä huolto-ohjeiden ja kansainvälisten määräysten mukaisesti. Hän hallitsee monipuoliset tekniset kokonaisuudet, sekä selviytyy tarvittavista sähköliitos- ja ohutlevytöistä.

Lentokoneasentajien tyypillisiä työpaikkoja on lentoyhtiöt, lentokonehuoltoyritykset, lentokonekorjaamot, Puolustusvoimat, rajavartiolaitos ja lentokoneita valmistavat yritykset. Ammatissa tarvitaan vahvaa teknistä osaamista sekä huolellisuutta, vastuullisuutta ja yhteistyötaitoja.

Ammattinäytöksen luonne

Ammattinäytöksessä opiskelijat suunnittelevat ja toteuttavat koulutusalaan liittyviä rasteja, joihin myös yleisö voi osallistua.

Osaamisvaatimukset

Lentokoneasentajana osallistut lentokoneiden huoltoihin ja korjauksiin. Teet tiimin jäsenenä monipuolisia määräaikaishuoltoja, päivittäisiä tarkastuksia, vikakorjauksia ja laitevaihtoja. Lisäksi laadit raportteja tehdyistä korjauksista ja laitevaihdoista. Olet luotettava ja vastuuntuntoinen, tarkka ja sitoutunut huipputärkeään työhösi. Osaat hyvin englantia ja ilmailuteknologian nopea kehitys innostaa sinua jatkuvaan uuden oppimiseen.

Lajivastaava

 

Seppo Huittinen
Savon ammattiopisto
seppo.huittinen@sakky.fi
044 785 4227