103 Automaalaus

Semifinaali Finaali Tulokset

Autoalan perustutkinto
automaalari

Taitaja2019 Joensuu, 103 Automaalaus
Kuva: opiskelija Emmi Ylöstalo

Yleiskuvaus kilpailulajista

Automaalari on ajoneuvojen pintakäsittelyn ammattilainen. Työtehtäviin kuuluvat mm. ajoneuvojen korirakenteiden pohjustus, perus- ja korjausmaalaukset sekä pintakäsittely, kuten fiksaus ja vahaus. Automaalarin työssä yhdistyvät tekninen osaaminen ja taiteellinen luovuus.

Kilpailu on yksilökilpailu.

Osaamisvaatimukset

Automaalarin tulee hallita ammatissa nykyaikaiset työtehtävät työkokonaisuutena. Hänen on osattava suunnitella päivittäiset työtehtävät siten, että työvaiheesta toiseen siirtyminen tapahtuu sopivissa vaiheissa, eikä työhön muodostu esimerkiksi maalituotteiden kuivumisen odottamisesta johtuvia turhia katkoksia. Automaalarin tulee olla erityisen huolellinen työturvallisuudessa, ympäristönsuojelussa ja asiakaspalvelussa työn kannattavuutta unohtamatta.

Tutkintojen nimet, osaamisalat ja tutkintonimikkeet ovat tällä sivulla uusien tutkinnonperusteiden mukaisia (1.8.2018). Osaamisvaatimukset ja lajitehtävät ovat aikaisempien tutkinnonperusteiden mukaisia. Lisätietoja lajivastaavilta.


Taitaja-kilpailu mahdollistaa kilpailijoiden osaamisen kehittymisen ja osaamisen näyttämisen. Kilpailun aikana lajituomarit antavat kilpailijalle palautetta ja suorittavat tehtävien arviointia. Kilpailun aikana tuotetut esitykset ja ideat ovat vapaasti käytettävissä ja niitä saa joko sellaisenaan tai edelleen kehitettynä henkilö tai yritys ottaa käyttöön. Taitaja2019 -tapahtuma on semifinaaleista finaaliin pääosin julkisin varoin kustannettua ja sen aikana tuotetut materiaalit ovat  avoimesti käytettävissä ilman erilliskorvauksia.


Lajivastaavat

Taitaja2019 Joensuu, 103 Automaalaus, lajivastaava Eero Kettunen

Eero Kettunen
eero.kettunen@riveria.fi
050 577 7098

 

 

 

Taitaja2019 Joensuu, 103 Automaalaus, lajivastaava Tiina Matilainen

Tiina Matilainen
Kummun Maanrakennus Oy
tinde.h@hotmail.com
050 413 8701

 

 

Lajin päätuomari

Jukka Rinne, TTS

Lajiohjausryhmä

  • päätuomari Jukka Rinne, TTS Työtehoseura
  • Petteri Jokinen, PPG / Cora Refinish
  • Tiina Matilainen, Kummun Maanrakennus Oy
  • Eero Kettunen, Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä Riveria

Semifinaali Finaali Tulokset