202 Painotekniikka

Semifinaali Finaali Tulokset

Media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinto
mediapalvelujen toteuttaja, kuvallisen ilmaisun toteuttaja

Taitaja2019 Joensuu, 202 Painotekniikka
Kuva: Antti Varonen

Yleiskuvaus kilpailulajista

Laji pohjautuu media-alan perustutkinnon painotuotannon osaamisalaan. Kilpailussa huomioidaan työelämän vaatimukset, yrittäjyys, asiakaspalvelu, työkyky, ergonomia, kansainvälisyys ja kestävän kehityksen periaatteet.

Lajin kilpailutehtävät pohjautuvat media-alan perustutkinnon painotuotannon osaamisalan tutkinnon perusteiden kiitettävän tason vaatimuksiin. Tehtävien laadinnassa tehdään tiivistä yhteistyötä työelämän kanssa, ja tehtävät perustuvat työelämän vaatimuksiin.

Kilpailu on yksilökilpailu.

Osaamisvaatimukset

Kilpailija toimii kilpailujen aikana erilaisissa graafisen tuotannon, digitaalisen painamisen ja tulostamisen sekä viimeistelyn tehtävissä. Kilpailija osaa myös luoda, käsitellä ja muokata tulostettavia tiedostoja.

Hän osaa ottaa huomioon erilaisten laatuvaatimusten, painotöiden ja materiaalien vaatimukset työskentelyssä. Kilpailija osaa noudattaa työskennellessään työturvallisuusmääräyksiä.

Tutkintojen nimet, osaamisalat ja tutkintonimikkeet ovat tällä sivulla uusien tutkinnonperusteiden mukaisia (1.8.2018). Osaamisvaatimukset ja lajitehtävät ovat aikaisempien tutkinnonperusteiden mukaisia. Lisätietoja lajivastaavilta.


Taitaja-kilpailu mahdollistaa kilpailijoiden osaamisen kehittymisen ja osaamisen näyttämisen. Kilpailun aikana lajituomarit antavat kilpailijalle palautetta ja suorittavat tehtävien arviointia. Kilpailun aikana tuotetut esitykset ja ideat ovat vapaasti käytettävissä ja niitä saa joko sellaisenaan tai edelleen kehitettynä henkilö tai yritys ottaa käyttöön. Taitaja2019 -tapahtuma on semifinaaleista finaaliin pääosin julkisin varoin kustannettua ja sen aikana tuotetut materiaalit ovat  avoimesti käytettävissä ilman erilliskorvauksia.


Lajivastaavat

 

Klaus Sjöblom
Gradia
klaus.sjoblom@gradia.fi
040 341 5703

 

 

 

 

Hannu Mäkinen
Gradia
hannu.makinen@gradia.fi
040 341 5668

 

 

 

Lajin päätuomari

Timo Hurme, Stadin ammatti- ja aikuisopisto

Lajiohjausryhmä

  • Timo Hurme, Stadin ammatti- ja aikuisopisto
  • Kimmo Koskinen, Tampereen seudun ammattiopisto Tredu
  • Veijo Laitila, Länsirannikon koulutus Oy WinNova
  • Hannu Mäkinen, Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradia
  • Timo Porkka, Stadin ammatti- ja aikuisopisto
  • Klaus Sjöblom, Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradia
  • Jukka Tuokko, Turun ammatti-instituutti

Semifinaali Finaali Tulokset