208 Pelituotanto

Semifinaali Finaali Tulokset

Media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinto
mediapalvelujen toteuttaja, kuvallisen ilmaisun toteuttaja

Taitaja2019 Joensuu, 208 Pelituotanto
Kuva: opiskelija Veronica Slepchenko

Yleiskuvaus

Pelituotanto on monialainen laji, joka vaatii kilpailujoukkueelta osaamista mm. pelisuunnittelussa, ohjelmoinnissa, peligrafiikan tekemisessä. Joukkue suunnittelee ja toteuttaa kilpailun aikana digitaalisen pelin demoversion tehtävänannon lähtökohdista. Kilpailijoiden on otettava työskentelyssään huomioon tuotannolle asetetut sisällölliset tavoitteet ja tekniset vaatimukset, kohderyhmän erityispiirteet ja käyttäjäkokemus. Pelituotanto vaatii tekijöiltään luovuutta ja yhteistyökykyä.

Kilpailu on parikilpailu.

Osaamisvaatimukset

Joukkueella tulee olla osaamista seuraavista osa-alueista tieto- ja viestintätekniikan perustutkinnon ja media-alan perustutkinnon tutkinnon perusteiden kuvailemassa laajuudessa:

  • Pelisuunnittelu
  • 2D- ja 3D-peligrafiikka ja -animaatio
  • Peliohjelmointi
  • Pelimekaniikat
  • UI/UX-suunnittelu

Joukkueen on osattava tuottaa toimeksiannon mukaisesti kohdealustalle optimoitua aineistoa. Projekti on osattava esitellä asiakkaalle ammattimaisesti.

Tutkintojen nimet, osaamisalat ja tutkintonimikkeet ovat tällä sivulla uusien tutkinnonperusteiden mukaisia (1.8.2018). Osaamisvaatimukset ja lajitehtävät ovat aikaisempien tutkinnonperusteiden mukaisia. Lisätietoja lajivastaavilta.


Taitaja-kilpailu mahdollistaa kilpailijoiden osaamisen kehittymisen ja osaamisen näyttämisen. Kilpailun aikana lajituomarit antavat kilpailijalle palautetta ja suorittavat tehtävien arviointia. Kilpailun aikana tuotetut esitykset ja ideat ovat vapaasti käytettävissä ja niitä saa joko sellaisenaan tai edelleen kehitettynä henkilö tai yritys ottaa käyttöön. Taitaja2019 -tapahtuma on semifinaaleista finaaliin pääosin julkisin varoin kustannettua ja sen aikana tuotetut materiaalit ovat  avoimesti käytettävissä ilman erilliskorvauksia.


Lajivastaavat

Olli-Matti Rautiainen
olli.rautiainen@riveria.fi
050 438 0662

 

 

 

Petteri Nousiainen
petteri.nousiainen@riveria.fi
050 311 5784

 

 

 

Lajin päätuomari

Olli-Matti Rautiainen, Riveria

Lajiohjausryhmä

  • Petteri Nousiainen, Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä Riveria
  • Kim Ordén, Firetail Games
  • Olli-Matti Rautiainen, Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä Riveria
  • Mikko Sallinen, Stadin ammatti- ja aikuisopisto

Semifinaali Finaali Tulokset