301 Asiakaspalvelu ja myynti

Semifinaali Finaali Tulokset

Liiketoiminnan perustutkinto
merkonomi

Taitaja2019 Joensuu, 301 Asiakaspalvelu ja myynti
Kuva: opiskelija Minessa Jumppanen

Yleiskuvaus kilpailulajista

Laji pohjautuu liiketoiminnan perustutkinnon, merkonomi, tutkinnon perusteiden tavoitteisiin ja arvioinnin kriteereihin. Kilpailutehtävät mittaavat perustutkinnon tutkinnonosien kiitettävän tason osaamista. Asiakaspalvelun ja myynnin tehtäviin kuuluvat erilaiset asiakaspalvelussa esille tulevat tilanteet.

Kilpailu on yksilökilpailu.

Osaamisvaatimukset

Kilpailijan on osattava kartoittaa asiakkaan tarpeet, myydä asiakkaan tarpeita vastaavia tuotteita kannattavasti sekä palvella asiakkaita asiakaslähtöisesti erilaisissa toimintaympäristöissä. Kilpailijoiden tulee selviytyä asiakaspalvelutilanteista vieraalla kielellä (englanti). Kilpailijan työskentely on yrittäjämäistä, taloudellista ja laadukasta, hyvin organisoitua ja oma-aloitteista sekä suoritettu oikein laittein ja välinein työturvallisuus ja kestävä kehitys huomioiden.

Tutkintojen nimet, osaamisalat ja tutkintonimikkeet ovat tällä sivulla uusien tutkinnonperusteiden mukaisia (1.8.2018). Osaamisvaatimukset ja lajitehtävät ovat aikaisempien tutkinnonperusteiden mukaisia. Lisätietoja lajivastaavilta.


Taitaja-kilpailu mahdollistaa kilpailijoiden osaamisen kehittymisen ja osaamisen näyttämisen. Kilpailun aikana lajituomarit antavat kilpailijalle palautetta ja suorittavat tehtävien arviointia. Kilpailun aikana tuotetut esitykset ja ideat ovat vapaasti käytettävissä ja niitä saa joko sellaisenaan tai edelleen kehitettynä henkilö tai yritys ottaa käyttöön. Taitaja2019 -tapahtuma on semifinaaleista finaaliin pääosin julkisin varoin kustannettua ja sen aikana tuotetut materiaalit ovat  avoimesti käytettävissä ilman erilliskorvauksia.


Lajivastaavat

Taitaja2019 Joensuu, 301 Asiakaspalvelu ja myynti, lajivastaava Virva Torni

Virva Torni
virva.torni@riveria.fi
050 577 7856

 

 

 

Taitaja2019 Joensuu, 301 Asiakaspalvelu ja myynti, lajivastaava Anne-Mari Kettunen

Anne-Mari Kettunen
anne-mari.kettunen@riveria.fi
050 527 1622

 

 

 

Lajin päätuomari

Seija Hämäläinen, Pohjois-Karjalan Osuuskauppa

Lajiohjausryhmä

  • Jaana Eirtovaara, Gradia
  • Seija Hämäläinen, Pohjois-Karjalan Osuuskauppa
  • Anne-Mari Kettunen, Riveria
  • Tiina Mätäsjärvi, SASKY
  • Heini Pennanen, Gradia
  • Tuomas Syyrakki, Würth Oy
  • Virva Torni, Riveria

Semifinaali Finaali Tulokset