402 Ilmastointiasennus

Semifinaali Finaali Tulokset

Talotekniikan perustutkinto
ilmanvaihtoasentaja

Taitaja2019 Joensuu, 402 Ilmastointiasennus
Kuva: opiskelija Emmi Ylöstalo

Yleiskuvaus kilpailulajista

Lajin kilpailutehtävät pohjautuvat talotekniikan perustutkinnon ilmanvaihtoasennuksen osaamisalan kiitettävän tason vaatimuksiin. Kilpailutehtävässä tehdään ohutlevytöitä ja ilmanvaihtolaitteiden sekä -kanavien asennuksia.

Kilpailijat saavat kilpailussa ohjeet ja piirustukset, joiden mukaan edetään osakokonaisuuksia suorittaen. Arviointi tehdään osakokonaisuuksin. Todistusta voidaan oppilaitoksissa käyttää pohjana näyttöjen arvioinnissa.

Kilpailu sisältää kanava-asennusta, päätelaiteasennusta, osan valmistusta sekä mittaukseen ja säätöön liittyviä tehtäviä. Kirjallinen osio on osaluettelon valmistus ja osien hinnoittelu, jotka tehdään Excel ohjelmaa käyttäen.

Kilpailu on yksilökilpailu.

Tutkintojen nimet, osaamisalat ja tutkintonimikkeet ovat tällä sivulla uusien tutkinnonperusteiden mukaisia (1.8.2018). Osaamisvaatimukset ja lajitehtävät ovat aikaisempien tutkinnonperusteiden mukaisia. Lisätietoja lajivastaavilta.


Taitaja-kilpailu mahdollistaa kilpailijoiden osaamisen kehittymisen ja osaamisen näyttämisen. Kilpailun aikana lajituomarit antavat kilpailijalle palautetta ja suorittavat tehtävien arviointia. Kilpailun aikana tuotetut esitykset ja ideat ovat vapaasti käytettävissä ja niitä saa joko sellaisenaan tai edelleen kehitettynä henkilö tai yritys ottaa käyttöön. Taitaja2019 -tapahtuma on semifinaaleista finaaliin pääosin julkisin varoin kustannettua ja sen aikana tuotetut materiaalit ovat  avoimesti käytettävissä ilman erilliskorvauksia.


Lajivastaavat

Taitaja2019 Joensuu, 402 Ilmastointiasennus, lajivastaava Veikko TorssonenVeikko Torssonen
veikko.torssonen@riveria.fi
050 340 0491

 

 

 

Pekka Saastamoinen
pekka.saastamoinen@riveria.fi
050 587 5940

 

 

 

Lajin päätuomari

Pasi Kaislavuo, Koulutuskeskus Salpaus

Lajiohjausryhmä

  • Pasi Kaislavuo, Koulutuskeskus Salpaus
  • Jarmo Lieto, Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradia
  • Pekka Saastamoinen, Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä Riveria
  • Marko Tamminen, Tampereen seudun ammattiopisto Tredu
  • Timo Toivanen, Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradia
  • Veikko Torssonen, Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä Riveria

Semifinaali Finaali Tulokset