503 Cateringkokki

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto
kokki

Taitaja2019 Joensuu, 503 Cateringkokki
Kuva: Antti Varonen

Yleiskuvaus kilpailulajista

Cateringkokki suunnittelee, valmistaa ja tarjoilee maittavia, houkuttelevia ja terveellisiä ateriakokonaisuuksia asiakkailleen myös erityisruokavaliot huomioiden. Juhla- ja teemaruokailujen suunnittelu ja toteuttaminen kuuluvat alan ammattilaisen toimintaan.

Tuotteiden valmistamisessa otetaan huomioon hygieenisyys, kestävän kehityksen mukainen toiminta, ympäristönäkökohdat, työturvallisuus, omavalvonta sekä yhteistyö.

Kilpailutehtävät perustuvat ravintola- ja catering-alan perustutkinnon tutkinnon perusteiden kiitettävään tasoon painottuen cateringkokin tehtäviin. Kilpailijoita ja heidän kilpailuhuoltajiaan pyydetään tutustumaan Skills Finlandin tehtäväpankissa oleviin edellisvuotisiin kilpailutehtäviin.

Kilpailu on parikilpailu. Semifinaaliin voi ilmoittautua 2 kilpailuparia / oppilaitoksen toimipiste.

Semifinaali- ja finaalitehtävät pohjautuvat seuraaviin tutkinnon osiin:

  • Ravitsemispalveluissa toimiminen
  • Lounasruokien valmistus
  • Annosruokien valmistus
  • Kahvilapalvelut
  • Palvelu- ja jakelukeittiötoiminnot
  • Katu- ja pikaruokapalvelut
  • Suurkeittiön ruokatuotanto
  • Tilaus- ja juhlaruokien valmistus
  • Huippuosaajana toiminen

Osaamisvaatimukset

Menestyvä cateringkokkikilpailija:

  • osaa tehdä työsuunnitelman
  • osaa valmistaa hyvää ruokaa hygieenisesti, taloudellisesti, työturvallisesti ja ravitsemussuosituksia soveltaen
  • osaa laittaa ruokaa tarjolle kohderyhmä huomioiden sekä esitellä tuotteet asiakkaalle
  • osaa eri ruoanvalmistustekniikat
  • osaa käsitellä ja käyttää eri jalostusasteella olevia elintarvikkeita
  • osaa ammatillisen toisen kotimaisen kielen ja englanninkielen perustaidot
  • osaa toimia yhteistyössä muiden kanssa
  • toteuttaa kestävän kehityksen periaatteet teoriassa sekä työskentelyn aikana
  • osaa toteuttaa tehtävän ja teeman mukaisen asiakastilaisuuden
  • hallitsee atk-taidot: osaa käyttää Word- ja Excel-ohjelmia
  • hallitsee ammattialan keskeisen teoriaosaamisen

Lajivastaavat

Taitaja2019 Joensuu, 503 Cateringkokki, lajivastaava Vesa Työppönen

Vesa Työppönen
vesa.tyopponen@riveria.fi
050 551 3958

 

 

 

Taitaja2019 Joensuu, 503 Cateringkokki, lajivastaava Esa Pasanen

Esa Pasanen
esa.pasanen@riveria.fi
050 462 1512