P2 TaitajaPLUS Logistiikka

Semifinaali Finaali Tulokset

Logistiikan perustutkinto
varastonhoitaja

Taitaja2019 Joensuu, P2 TaitajaPLUS Logistiikka
Kuva: Sebastian Sarviala

Yleiskuvaus

Varastonhoitajan on osattava logistiikan perusvalmiuksiin kuuluvat asiat, kuten tavaran vastaanottaminen ja säilyttäminen, tavaran keräily ja lähettäminen, inventointi ja saldonhallinta sekä trukinkuljettajan tehtävät. Hänen on tunnettava varastotalous ja sen vaikutus yrityksen talouteen sekä kansainvälisten materiaalitoimintojen perusasiat. Varastonhoitajan tutkinnon suorittaneet sijoittuvat kaupan, teollisuuden, liikenteen ja julkisen sektorin palvelukseen.

Kilpailu on yksilökilpailu, joka järjestetään varsinaisesti kahden kilpailupäivän aikana. Kilpailijan varustuksena on oman oppilaitoksen antama työvaatetus. Kilpailussa henkilökohtaisten apuvälineiden käyttäminen on hyväksytty, sikäli kuin niistä on ilmoitettu etukäteen tai säännöissä määritetty.

Osaamisvaatimukset

Lajin kilpailutehtävät pohjautuvat Logistiikan perustutkinnon, varastopalvelujen osaamisalan ammattitaitovaatimuksiin ja työelämän osaamisvaatimuksiin. Arviointiasteikkona käytetään H2-tasoa. Kilpailutehtäviä voidaan hyödyntää ammattiosaamisen näytöissä.


Taitaja-kilpailu mahdollistaa kilpailijoiden osaamisen kehittymisen ja osaamisen näyttämisen. Kilpailun aikana lajituomarit antavat kilpailijalle palautetta ja suorittavat tehtävien arviointia. Kilpailun aikana tuotetut esitykset ja ideat ovat vapaasti käytettävissä ja niitä saa joko sellaisenaan tai edelleen kehitettynä henkilö tai yritys ottaa käyttöön. Taitaja2019 -tapahtuma on semifinaaleista finaaliin pääosin julkisin varoin kustannettua ja sen aikana tuotetut materiaalit ovat  avoimesti käytettävissä ilman erilliskorvauksia.


Lajivastaavat

Risto Vartiainen
risto.vartiainen@luovi.fi
040 319 3573

 

 

 

Arto Karttunen
arto.karttunen@luovi.fi
040 319 3075

 

 

 

Lajin päätuomari

Petri Kärkkäinen, Abloy Oy

Lajiohjausryhmä

  • Christian Falenius, Ammattiopisto Spesia
  • Arto Karttunen, Ammattiopisto Luovi
  • Nina Lindroos, Ammattiopisto Spesia
  • Risto Vartiainen, Ammattiopisto Luovi

Semifinaali Finaali Tulokset