Taitaja2019 -tapahtuman yhteydessä pääset tutustumaan, maistamaan ja hankkimaan vaikka kotiin viemiseksi maakunnan elintarvikealan yritysten tuotteita. Areenan etupihalta löytyy Lähellä tuotettua -tapahtuma, jonka maakunnan elintarvikealan yrittäjät järjestävät yhdessä Mahdollisuuksia jatkojalostukseen -hankkeen kanssa.
Tuotemaistiaisia joka päivä!
Maakunnan lähellä tuotettuja tuotteita tarjoamassa
Hunajantuottajat Jussi Tapaile ja Sari Nevalainen
Jäätelövankkuri on käsityöläisjäätelöä valmistava pienjäätelötehdas Polvijärvellä. Vankkurin Jäätelö on aidoista, mahdollisimman pitkälle paikallisista raaka-aineista valmistettu korkeatasoinen kermajäätelö. Maidon saamme raakana paikallisilta tiloilta ja maakunnan marjasatoa käytetään monipuolisesti jäätelömakuina. Valikoimassa on myös kotimaista eksotiikkaa esimerkiksi salmiakin ja tervan muodossa. Meiltä myös maidottomat ja vegaaniset marja- ja hedelmäsorbetit.
Maitokarelia
Lähiruokamyymäläauto Makuvankkuri on pohjoiskarjalaisten pientuottajien elintarviketuotteisiin erikoistunut liikkuva myymälä, joka palvelee Taitaja2019-tapahtuman Lähellä Tuotettua -torilla. Tavallisesti Makuvankkuri liikkuu arkisin säännöllisillä reiteillään ympäri Pohjois-Karjalan maakuntaa. Valikoimassa on noin 60 pientuottajan tuotteita ja valikoima täydennetään jatkuvasti uusilla tuotteilla.
Marttakahvio palvelee Lähellä tuotettua -tapahtumassa ja tarjoilee kahvion parhaita tuotteita. Taitaja2019 -tapahtumassa mukana olevat yritykset ja muut toimijat voivat ostaa asiakkaille tai henkilökunnalle jaettavaksi kahvilippuja edulliseen hintaan 45 €/10 kpl. Näillä lipuilla saa kahvin tai teen ja suolaisen tai makean kahvileivän. Kahviliput ostetaan etukäteen Marttakeskuksesta, Koskikatu 5-7, Joensuu. Tilaukset laskutuksella puh. 050 448 1125, pohjois-karjala@martat.fi. Tervetuloa maistamaan maakunnan maukkaita, käsintehtyjä piirakoita ja muita herkkuja!
Lähellä tuotettua -teltassa järjestetään tietoiskuja joka päivä klo 11.00 ja 15.00
Teemoina
- Ruokaturvallisuus – Elintarvikkeiden turvallinen sekä hygieeninen käsittely ja ruoanvalmistus
- Luomutuotanto ja -tuotteet – Mitä luomu on ja miten luomuelintarvikkeet eroavat tavanomaisista
- Elintarvikelain suomat joustot – Byrokratian helpotuksia
- Pakkaus puhuu – Mitä eri merkinnät elintarvikepakkauksissa tarkoittavat
- Ruoan alkuperä ja siihen liittyvät vaatimukset – Kuinka ja mitä pitää kuluttajalle kertoa
Tiedonsiirto-klinikka on avoinna koko tapahtuman ajan
Kysy päivän teemasta, pakkausmerkinnöistä ym. me vastaamme. Voit ottaa jonkun tuotteen mukaan, jos sinulla on siitä kysyttävää, asiantuntijamme vastaavat.
Tapahtumassa mukana
- KokoPalvelut Jaana Elo, tietoiskujen sekä tiedonsiirtojen asiantuntija, päivien juontaja
- Pohjois-Karjalan Martat, asiantuntijana Tiina Anola-Pukkila
- Mahdollisuuksia jatkojalostukseen -hankkeen asiantuntijat
- Marja-Leena Hirvonen, Riveria, projektipäällikkö, elintarvikkeiden jatkojalostuksen käynnistäminen, elintarvikealan koulutus ja tutkinnot
- Anu Lavola, UEF, elintarvikealan ja -luonnontuotealan selvitystyö
- Hanne Husso, Business Joensuu, elintarvikeliiketoiminta
Lisätietoja
Marja-Leena Hirvonen
Mahdollisuuksia jatkojalostukseen –hanke
marja-leena.hirvonen@riveria.fi
050 306 6257