308 Visuaalinen myyntityö

Semifinaali Finaali Tulokset

Liiketoiminnan perustutkinto
merkonomi

Taitaja2019 Joensuu, 308 Visuaalinen myyntityö
Kuva: opiskelija Minja Pärnänen

Yleiskuvaus kilpailulajista

Visuaalinen myyntityö pohjautuu liiketoiminnan perustutkinnon, merkonomin koulutusohjelman kiitettävän tason tavoitteisiin ja arviointikriteereihin. Kilpailija toteuttaa kaupallisen, houkuttelevan, elämyksellisen esillepanon ja/tai kampanjan. Kilpailija käyttää visuaalisen myyntityön työvälineitä, viestintävälineitä ja sovellusohjelmia sekä huomioi käyttämiensä materiaalien uusiokäytön. Hän tuottaa asiakasinformaation toteuttamiinsa esillepanoihin ja soveltaa visuaalisen myyntityön esillepanotekniikkaa. Hän osaa arvioida omaa työtään ja pystyy toimimaan erilaisissa vuorovaikutustilanteissa.

Visuaalinen myyntityö on yksilökilpailu, mutta jokin kilpailutehtävistä voidaan toteuttaa myös parin kanssa.

Osaamisvaatimukset

Lajin osaamisvaatimuksia ovat: toimeksiannon, kohderyhmän ja yrityksen liikeidean noudattaminen, visuaaliset taidot, kaupallisen ja elämyksellisen esillepanon tuottaminen, asiakasinformaation tuottaminen, työturvallisuus ja ergonomia sekä työprosessinhallinta.

Tutkintojen nimet, osaamisalat ja tutkintonimikkeet ovat tällä sivulla uusien tutkinnonperusteiden mukaisia (1.8.2018). Osaamisvaatimukset ja lajitehtävät ovat aikaisempien tutkinnonperusteiden mukaisia. Lisätietoja lajivastaavilta.


Taitaja-kilpailu mahdollistaa kilpailijoiden osaamisen kehittymisen ja osaamisen näyttämisen. Kilpailun aikana lajituomarit antavat kilpailijalle palautetta ja suorittavat tehtävien arviointia. Kilpailun aikana tuotetut esitykset ja ideat ovat vapaasti käytettävissä ja niitä saa joko sellaisenaan tai edelleen kehitettynä henkilö tai yritys ottaa käyttöön. Taitaja2019 -tapahtuma on semifinaaleista finaaliin pääosin julkisin varoin kustannettua ja sen aikana tuotetut materiaalit ovat  avoimesti käytettävissä ilman erilliskorvauksia.


Lajivastaavat

Katri Martikainen
katri.martikainen@riveria.fi
050 364 0136

 

 

 

Taitaja2019 Joensuu, 308 Visuaalinen myyntityö, lajivastaava Kirsi Salmelainen

Kirsi Salmelainen
kirsi.salmelainen@riveria.fi
050 577 7615

 

 

 

Lajin päätuomari

Satu Uronen, Mercuria Kauppiaitten kauppaoppilaitos

Lajiohjausryhmä

  • Katri Martikainen, Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä Riveria
  • Marja-Leena Pajusaari, Tampereen seudun ammattiopisto Tredu
  • Kirsi Salmelainen, Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä Riveria
  • Maiju Syvänperä, Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradia
  • Satu Uronen, Mercuria Kauppiaitten kauppaoppilaitos
  • Tarja Vainionpää, Savon ammattiopisto

Semifinaali Finaali Tulokset