314 Turvallisuusala

Semifinaali Finaali Tulokset

Turvallisuusalan perustutkinto
turvallisuusvalvoja

Taitaja2019 Joensuu, 314 Turvallisuusala
Kuva: opiskelija Susanna Jonninen

Yleiskuvaus

Turvallisuusala koostuu yhteiskunnan perusturvallisuuden ylläpitämiseksi toteutettavista viranomaistoiminnoista, yritysten, julkisyhteisöjen ja järjestöjen turvallisuustoiminnoista sekä yksityisen turva-alan palvelu-, asiantuntija- ja turvasuojaustoiminnasta.

Kilpailu on yksilökilpailu.

Osaamisvaatimukset

Lajin kilpailutehtävät pohjautuvat turvallisuusalan perustutkinnon kiitettävä tason vaatimuksiin. Lajit suoritetaan yksilökilpailuina.

Lajissa vaaditaan turvallisuuspainotteisten asiakaspalvelutilanteiden kokonaisvaltaista hallintaa, turvallisuusalaan liittyvän lainsäädännön perusteiden osaamista, turvatarkastustoiminnan käytännön hallintaa ja turvasuojaustehtävien osaamista, hyvää fyysistä kuntoa sekä voimankäytön perusteiden hallintaa.

Tutkintojen nimet, osaamisalat ja tutkintonimikkeet ovat tällä sivulla uusien tutkinnonperusteiden mukaisia (1.8.2018). Osaamisvaatimukset ja lajitehtävät ovat aikaisempien tutkinnonperusteiden mukaisia. Lisätietoja lajivastaavilta.


Taitaja-kilpailu mahdollistaa kilpailijoiden osaamisen kehittymisen ja osaamisen näyttämisen. Kilpailun aikana lajituomarit antavat kilpailijalle palautetta ja suorittavat tehtävien arviointia. Kilpailun aikana tuotetut esitykset ja ideat ovat vapaasti käytettävissä ja niitä saa joko sellaisenaan tai edelleen kehitettynä henkilö tai yritys ottaa käyttöön. Taitaja2019 -tapahtuma on semifinaaleista finaaliin pääosin julkisin varoin kustannettua ja sen aikana tuotetut materiaalit ovat  avoimesti käytettävissä ilman erilliskorvauksia.


Lajivastaavat

Markus Jussila
markus.jussila@riveria.fi
050 577 7816

 

 

 

Jeri Kerkkonen
jeri.kerkkonen@riveria.fi

 

 

 

Lajin päätuomari

Matti Kymäläinen, Hyria Koulutus Oy

Lajiohjausryhmä

  • Markus Jussila, Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä Riveria
  • Jeri Kerkkonen, Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä Riveria
  • Jarno Kettunen, Guru Security Oy
  • Matti Kymäläinen, Hyria koulutus Oy
  • Marika Peuraniemi, Tampereen seudun ammattiopisto Tredu
  • Hemmo Päiveröinen, Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradia

Semifinaali Finaali Tulokset