503 Cateringkokki

Semifinaali Finaali Tulokset

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto
kokki

Taitaja2019 Joensuu, 503 Cateringkokki
Kuva: Antti Varonen

Yleiskuvaus kilpailulajista

Cateringkokki suunnittelee, valmistaa ja tarjoilee maittavia, houkuttelevia ja terveellisiä ateriakokonaisuuksia asiakkailleen myös erityisruokavaliot huomioiden. Juhla- ja teemaruokailujen suunnittelu ja toteuttaminen kuuluvat alan ammattilaisen toimintaan.

Tuotteiden valmistamisessa otetaan huomioon hygieenisyys, kestävän kehityksen mukainen toiminta, ympäristönäkökohdat, työturvallisuus, omavalvonta sekä yhteistyö.

Kilpailutehtävät perustuvat hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinnon, kokin osaamisalan kiitettävään tasoon painottuen cateringkokin tehtäviin. Kilpailijoita ja heidän kilpailuhuoltajiaan pyydetään tutustumaan Skills Finlandin tehtäväpankissa oleviin edellisvuotisiin kilpailutehtäviin.

Kilpailu on parikilpailu. Semifinaaliin voi ilmoittautua 2 kilpailuparia / oppilaitoksen toimipiste.

Semifinaali- ja finaalitehtävät pohjautuvat seuraaviin tutkinnon osiin:

  • Ravitsemispalveluissa toimiminen
  • Lounasruokien valmistus
  • Annosruokien valmistus
  • Kahvilapalvelut
  • Palvelu- ja jakelukeittiötoiminnot
  • Katu- ja pikaruokapalvelut
  • Suurkeittiön ruokatuotanto
  • Tilaus- ja juhlaruokien valmistus
  • Huippuosaajana toiminen

Osaamisvaatimukset

Menestyvä cateringkokkikilpailija:

  • osaa tehdä työsuunnitelman
  • osaa valmistaa hyvää ruokaa hygieenisesti, taloudellisesti, työturvallisesti ja ravitsemussuosituksia soveltaen
  • osaa laittaa ruokaa tarjolle kohderyhmä huomioiden sekä esitellä tuotteet asiakkaalle
  • osaa eri ruoanvalmistustekniikat
  • osaa käsitellä ja käyttää eri jalostusasteella olevia elintarvikkeita
  • osaa ammatillisen toisen kotimaisen kielen ja englanninkielen perustaidot
  • osaa toimia yhteistyössä muiden kanssa
  • toteuttaa kestävän kehityksen periaatteet teoriassa sekä työskentelyn aikana
  • osaa toteuttaa tehtävän ja teeman mukaisen asiakastilaisuuden
  • hallitsee atk-taidot: osaa käyttää Word- ja Excel-ohjelmia
  • hallitsee ammattialan keskeisen teoriaosaamisen

Tutkintojen nimet, osaamisalat ja tutkintonimikkeet ovat tällä sivulla uusien tutkinnonperusteiden mukaisia (1.8.2018).
Osaamisvaatimukset ja lajitehtävät ovat aikaisempien tutkinnonperusteiden mukaisia. Lisätietoja lajivastaavilta..

Lajivastaavat

Taitaja2019 Joensuu, 503 Cateringkokki, lajivastaava Vesa Työppönen

Vesa Työppönen
vesa.tyopponen@riveria.fi
050 551 3958

 

 

 

Taitaja2019 Joensuu, 503 Cateringkokki, lajivastaava Esa PasanenEsa Pasanen
esa.pasanen@riveria.fi
050 462 1512

 

 

 

Lajin päätuomari

Kari Jaakkola, Raseko

Lajiohjausryhmä

  • Annukka Halonen, SASKY koulutuskuntayhtymä
  • Kaisa Heiskanen, Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä Riveria
  • Kari Jaakkola, Raision seudun koulutuskuntayhtymä Raseko
  • Arja Kaikkonen, Stadin ammattiopisto
  • Tuomas Kesti, Fazer Food Services
  • Satu Lehtonen, Koulutuskeskus Salpaus
  • Riitta Palho, Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradia
  • Esa Pasanen, Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä Riveria
  • Teemu Sirainen, Laurea-ammattikorkeakoulu
  • Tommy Sundfors, ISS Palvelut Oy
  • Vesa Työppönen, Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä Riveria
  • Juho Uusaro, PurMax Oy
  • Sinikka Vierimaa, Fazer Food Services