P3 TaitajaPLUS Asiakaspalvelu ja myynti

Semifinaali Finaali Tulokset

Liiketoiminnan perustutkinto
merkonomi

Taitaja2019 Joensuu, P3 TaitajaPLUS Asiakaspalvelu ja myynti
Kuva: Kirsi Kunelius

Yleiskuvaus

Asiakaspalvelun ja myynnin tehtäviin kuuluvat erilaiset asiakaspalvelutilanteet ja myymälätyöskentely. Liiketoiminnan perustutkinnon suorittanut toimii myynnin ja kaupan alan eri tehtävissä.
Asiakaspalvelun ja myynnin ammattilainen toimii asiakaslähtöisesti ja osaa palvella erilaisia asiakkaita. Hänellä on hyvät yhteistyö- ja viestintätaidot uusissakin tilanteissa. Alan taitaja tuntee myytävät tuotteet ja osaa myydä asiakkaan tarpeita vastaavia tuotteita. Hänellä on riittävästi kieli- ja laskutaitoa, liiketaloudellista osaamista sekä kykyä käyttää tietoteknisiä laitteita asiakaspalvelun ja myynnin tukena.

Osaamisvaatimukset

Lajin kilpailutehtävät pohjautuvat Liiketoiminnan perustutkinnon asiakaspalvelun ja myynnin osaamisalan ammattitaitovaatimuksiin ja työelämän osaamisvaatimuksiin. Arviointiasteikkona käytetään T1-tasoa. Kilpailutehtäviä voidaan hyödyntää ammattiosaamisen näytöissä. Kilpailu on yksilökilpailu.


Taitaja-kilpailu mahdollistaa kilpailijoiden osaamisen kehittymisen ja osaamisen näyttämisen. Kilpailun aikana lajituomarit antavat kilpailijalle palautetta ja suorittavat tehtävien arviointia. Kilpailun aikana tuotetut esitykset ja ideat ovat vapaasti käytettävissä ja niitä saa joko sellaisenaan tai edelleen kehitettynä henkilö tai yritys ottaa käyttöön. Taitaja2019 -tapahtuma on semifinaaleista finaaliin pääosin julkisin varoin kustannettua ja sen aikana tuotetut materiaalit ovat  avoimesti käytettävissä ilman erilliskorvauksia.


Lajivastaavat

Päivi Palviainen
paivi.palviainen@luovi.fi
040 319 3377

 

 

 

Tiina Mononen
tiina.mononen@luovi.fi
040 319 3620

 

 

 

Lajin päätuomari

Maire Härkönen, Ammattiopisto Luovi

Lajiohjausryhmä

  • Hennamari Antila, Kiipulan ammattiopisto
  • Maire Härkönen, Ammattiopisto Luovi
  • Susanna Jalkanen, Suomen Punainen Risti
  • Matti Karko, Ammattiopisto Spesia
  • Virpi Kerppola, Ammattiopisto Spesia
  • Tiina Mononen, Ammattiopisto Luovi
  • Päivi Palviainen, Ammattiopisto Luovi
  • Nina Solehmainen, Pohjois-Karjalan Osuuskauppa

Semifinaali Finaali Tulokset