309 Hevostenhoito, semifinaali

Semifinaalin aikataulu ja paikka

Tiistai 29.1.2019

Koulutuskeskus Salpaus, Jokimaankatu 6, 15700 Lahti

Semifinaalikoordinaattori

Meija Lahtinen , Koulutuskeskus Salpaus
meija.lahtinen@salpaus.fi
044 708 1743

Kilpailijamäärä

Enintään 4 kilpailijaa / oppilaitos

 

Kilpailutehtävien rakenne ja tehtävämoduulien keskeiset sisällöt

Moduuli 1. Hevosen esittäminen, 1 h

Kilpailijan tehtävänä on esittää hevonen Hippoksen suomenhevosten ja lämminveristen ravi-hevosten näyttelyissä esittämisohjeistuksen mukaan. Hevosta ei tarvitse letittää. Hevonen laitetaan esittelykuntoon pareittain.

Moduuli 2. Karsinan puhdistus, 20 min

Kilpailijan tehtävänä on puhdistaa hänelle osoitetun hevosen karsina.

Moduuli 3 Rehujen tunnistaminen ja laadun arviointi, 20 min

Kilpailijan tehtävänä on tunnistaa annetut rehut ja arvioida rehujen laatua.

Tehtävän laajuus ja käytettävissä oleva aika

Semifinaalissa Hevosen esittämistehtävässä hevosen näyttelykuntoon laittaminen tehtävän osa suoritetaan pareittain. Muut tehtävät suoritetaan yksilötehtävinä.

Kokonaisaika kilpailulle 7 h.

 

Pääasialliset arviointikriteerit

Kokonaispistemäärä on 100 pistettä. Se on jaettu seuraaviin moduuleihin. Kaikkia tehtäviä arvioidaan Hevostalouden perustutkinnon opetussuunnitelman perusteiden ammattitaitovaatimusten mukaisesti.

Moduuli 1 Hevosen esittäminen (työturvallisuus ja yrittäjyys mukana), 42 p

  • Hevosen valmistelu esittämistä varten  0 – 5 p
  • Yhteistyötaidot parityöskentelyssä  0 – 5 p
  • Hevosen käsittely  0 – 8,5 p
  • Liikkeiden esittäminen  0 – 6 p
  • Rakenteen esittäminen  0 – 5,5 p
  • Oma esiintyminen  0 – 6 p
  • Työturvallisuus  0 – 6 p

Moduuli 2 Karsinan puhdistus (työhyvinvointi ja yrittäjyys mukana), 42 p

  • Hevosen poisto karsinasta  0 – 4 p
  • Lannan poisto  0 – 5 p
  • Virtsan poisto  0 – 5 p
  • Ruoka- ja juomakuppien puhdistus  0 – 4 p
  • Kuivikkeen määrä  0 – 4 p
  • Ripeys  0 – 4 p
  • Työn lopputulos  0 – 4 p
  • Ergonomia  0 – 4 p
  • Työturvallisuus  0 – 4 p
  • Hevosen terveydentilan arviointi  0 – 4 p

Moduuli 3 Rehujen tunnistaminen ja laadun arviointi, 16p

  • Rehujen tunnistus  0 – 6 p
  • Rehun ominaisuuksien arviointi  0 – 10 p

 

Kilpailussa käyttävät materiaalit, laitteet ja lajialue

Kilpailu järjestetään Koulutuskeskus Salpauksen tiloissa ja talliympäristössä. Kilpailunjärjestäjä varaa jokaiselle hevosen esittämiseen ja karsinan puhdistamiseen tarvittavat varusteet, välineet ja tarvikkeet.

 

Kilpailija tuo tullessaan

Kilpailija tuo tullessaan henkilökohtaiset hevosten käsittelyyn ja hoitoon sopivat varusteet (myös turvakypärä ja –kengät).

 

Tehtäväpankki

Voit harjoitella ennakkoon vanhoilla semifinaalitehtävillä, joita löydät Skills Finland ry:n tehtäväpankista.